Хіти тижня. Тактика "обмеженого відкуса": Гіркін панікує через просування уперед ЗСУ поблизу Донецька

На думку екс-ватажка "ДНР", найманцям не вдасться відбити будь-яку більш-менш серйозну атаку українських військових.

На деяких ділянках фронту в районі Донецька можливі атаки української армії, які підрозділи НЗФ не зможуть відбити без допомоги «сіверян». Такий прогноз зробив екс-командир НЗФ «ДНР», громадянин Росії, Ігор Гіркін «Стрєлков» на своїй сторінці в соцмережі, передають Патріоти України.
За його словами, активність супротивника [Збройних сил України, - ред] спостерігається в декількох районах - поблизу Докучаєвська, в Петровському районі Донецька (Мар'їнка), на ділянці ДАП-Ясинувата і під Горлівкою. У деяких місцях відстань між "передовими траншеями "укрів" і "ополчення" скорочено до пари сотень - декількох десятків метрів». Це вказує на нібито швидке застосування тактики «обмеженого відкуса», при якій відбувається захоплення важливих ділянок, але з обмеженням подальшого просування і закріпленням на досягнутих позиціях.

«Что даст противнику продвижение в Петровском районе (от которого их передовые инженерные позиции находятся в 100−200 метрах)? Очень много! Даже просто ворвавшись в район и закрепившись непосредственно в городской застройке „укры“ смогут заявить, что „ворвались в Донецк“… и это будет правдой! Выбивать их оттуда будет чрезвычайно сложно без полномасштабного задействования крупных сил пехоты и артиллерии… а пехоты, кстати, в „корпусах“ настолько „кот наплакал“, что без „северян“ будет ну никак не обойтись», — бідкається «Стрєлков».

Він заявив, що нинішній стан з'єднань і частин НЗФ в плані чисельності та бойової підготовки особового складу не дає шансів на «самостійне відображення скільки-небудь великих атак навіть на обмежених ділянках». І це чудово відомо українській розвідці.

На позициях «живых» людей, а не списочных «мертвых душ» — «с гулькин нос», а в резерве — примерно столько же. Боеспособность, выучка и мотивация даже тех, кто есть — тоже очень относительная. В этом отношении ситуация гораздо хуже, чем была во время боев за Дебальцево», — впевнений Гіркін.


"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...