Хіти тижня. Там є "тризуб Степана Бандери": Лавров заявив про "екстремістів із України" в Білорусі й почав погрожувати

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, нібито на території Білорусі, де проходять протести, перебуває до двох сотень натренованих "екстремістів, які пройшли підготовку в Україні", передають Патріоти України.

За його словами, це підтверджена інформація і Кремль збирається відповісти на спроби "відірвати Білорусь від РФ". Таким випадом на адресу України він відзначився після переговорів 2 вересня з білоруським колегою Володимиром Макієм.

"У Москви є підтверджена інформація про те, що дестабілізацією ситуації в Білорусі керують із території України. Там є "тризуб Степана Бандери", "С14", "Національний корпус", "Правий сектор". Всі ці структури активно займаються провокуванням радикальних дій у Мінську та інших містах Білорусі", – висловився Лавров.

Крім того, він висловив переконання, нібито в Україні існують табори "з підготовки таких екстремістів", зокрема у Волинській та Дніпропетровській областях. Тоді як у Білорусі зараз перебувають до "200 членів таких угруповань".

Глава МЗС РФ запевнив, що інформація про таке не потрапляє на сторінки газет, оскільки ці люди не роздають коментарів російським і білоруським ЗМІ, натомість вони дуже зацікавлені в тому, щоб мирні протести в сусідній країні "зірвалися в конфронтаційну спіраль".

"Усі ці структури фінансують відповідні заходи, нацьковують тих, кого вони вважають перспективними екстремістськими лідерами, до того, щоб вони вносили силові елементи в те, що відбувається під час демонстрацій у білоруській столиці", – перерахував Лавров.

Він заявив, що спецслужби РФ і Білорусі, які перебувають у контакті одна з одною, "займуться цим більш предметно". "Ті, хто намагаються всіма правдами і неправдами спровокувати заворушення, порушення законів, вони прекрасно розуміють, що такий національний діалог залишить їх на узбіччі історії. Тому вони і намагаються звести все до екстремістських провокацій, спровокувати правоохоронців. Ми будемо категорично припиняти подібні спроби, а особливо спроби використовувати багатосторонні структури, в яких Росія і Білорусь беруть участь, щоб такими провокаціями займатися", – анонсував Лавров.

Зазначимо, що за заяву про "200 екстремістів із України" російського міністра затролили в Україні. Так, український політик і блогер Віталій Чепінога запропонував відповісти на його випад зверненням від так званого Міністерства екстремізму в Україні. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підкреслив, що слова російського чиновника є "плодом хворобливої фантазії" його і тих, хто йому про це сказав.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...