Хіти тижня. "Тарас Шевченко називав, а мені не можна?": Одіозна екснардепка відзначилася скандальною заявою про російськомовних бійців ЗСУ (відео)

Як зазначила політик, рідна мова це кордон.

Український політик і громадський діяч Ірина Фаріон заявила, що не існує російськомовних українців. Відео з програми "Юркевич. Акценти" розмістила на своєму YouTube-каналі сама Фаріон, передають Патріоти України.

Вона наголосила, що в Україні немає російськомовних українців, і розділила людей на категорії. На її думку, хто говорить в Україні російською мовою - москаль. На твердження ведучої, що бійці ЗСУ, які воюють на Донбасі і говорять російською не можуть бути москалями, Фаріон відповіла, що можуть.

"Можу я їх запросто назвати москалями. А чому ви говорите російською? Ви живете на якій землі, на українській? Ви який хліб їсте? Тарас Шевченко вас як називав? Людей, які служили в московській армії він називав москалями. Тарас Шевченко називав, а мені не можна?", - відповіла Фаріон.

Вона також підкреслила, що ті, хто говорять російською, спілкуються на мові ворога. Як зазначила політик, рідна мова це кордон. Вона також назвала ледачими тих, хто не вивчив свою рідну мову.

Відео дивитися з 20:21 хвилини:


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...