Хіти тижня. "Те, що можна було вам у "95-му кварталі", не личить президенту": Богдан звинуватив Зеленського у брехні

Ексглава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що деякі висловлювання українського президента Володимира Зеленського на пресмарафоні до екватору його каденції, є неправдивими. Зокрема ті, що стосуються журналіста Юрія Бутусова та ексглави Головного управління розвідки Василя Бурби. Про це Богдан написав на своїй сторінці у Facebook у суботу, 27 листопада, передають Патріоти України.

За його словами, заява президента про те, що Бурба керував блокуванням транспорту на Майдані під час Революції Гідності, не відповідають дійсності. "Повірте, я перевірив, і він не відповідав ні за транспорт Майдану, ні за транспорт проти Майдану", – написав Богдан.

Крім того, слова про те, що зустріч Зеленського з Бутусовим у студії "Квартала 95" організував саме Богдан, як зазначив ексглава ОП, є також неправдивими. "Його привів до вас покійний Сергій Нижній (юрист з найближчого оточення Зеленського, консультант команди президента під час виборів, – Ред.)", – зазначив Богдан.

Показово, що попередник Єрмака незвично звернувся до аудиторії державною мовою, підкреслюючи таким чином офіційність своєї заяви

Нагадаємо: на пресмарафоні Зеленського, між ним та Бутусовим виникла суперечка. Журналіст нагадав президенту про низку операцій українських спецслужб. Зі свого боку Зеленський заявив, що Бутусов нібито працював на Ігоря Коломойського, "зливав" інформацію, зокрема про ексглаву розвідки Василя Бурбу та образився на владу через те, що не отримав посаду в Міністерстві оборони. Журналіст пізніше заявив, що подасть на президента до суду.

Крім того, Зеленський зробив кілька заяв про Бурбу: про те, що той причетний до "зачистки" Майдану, зробив ремонт у Кончі-Заспі за 11 мільйонів гривень, пропонував використати оперативну інформацію про коронавірус та вакцину. Ексглава ГУР також зазначив, що звертатиметься до суду.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...