Хіти тижня. "Те, що відбувається на Донбасі, вже поза контролем, у тому числі й Путіна", - олігарх Ходорковський

На думку опозиціонера, десятки тисяч бойовиків стануть "гігантською" проблемою для Кремля.

Михайло Ходорковський

Російський президент Володимир Путін не може завершити конфлікт на Донбасі, тому що в такому разі велика кількість бойовиків, які володіють зброєю, повернеться в Росію. Таку думку в ефірі висловив російський опозиціонер Михайло Ходорковський, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Я переконаний, що те, що відбувається на Донбасі, вже поза контролем, у тому числі й Путіна. Поза контролем не в тому сенсі, що він не може припинити туди постачання зброї, а в тому сенсі, що якщо Донбас буде переданий під контроль української влади без будь-яких застережень, то кілька тисяч, а то й десятки тисяч людей, які володіють зброєю, вкрай різко налаштованих, у тому числі тепер уже і проти нинішнього господаря Кремля, опиняться на території Росії. Цього Путін собі дозволити не може, тому що досвід боротьби ФСБ навіть із дуже маленькими збройними угрупованнями засвідчує, що вони з цим реально впоратися не можуть", – підкреслив опозиціонер.

На його думку, десятки тисяч бойовиків стануть "гігантською" проблемою для Кремля. "Тому для Путіна цікавішим є заморожений конфлікт. Наскільки заморожений, наскільки гарячий – це буде залежати від багатьох обставин. Звичайно, хотілося б, щоб там хоча б для початку просто перестали вбивати людей, а все інше можна вирішувати далі, і з Кримом у тому числі", – зазначив Ходорковський.

Він додав, що проблема з анексією Криму не має легкого виходу. "Цей пошук взаємоприйнятного рішення триватиме багато десятиліть", – переконаний опозиційний політик.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: