Хіти тижня. Тегеран догрався до військових дій: США знищать ядерні об'єкти Ірану - ЗМІ

Трамп начебто коливався, але радники наполягли

Президент Дональд Трамп у п’ятницю, 14 червня, звинуватив Іран в атаці на два нафтових танкера в районі Ормузської протоки і планує завдати обмежений удар по одному з об’єктів ядерної програми Ірану. Про це пише Jerusalem Post з посиланням на західних дипломатів при ООН.

«Вибух буде масивним, але обмеженим конкретною метою», — наводить видання слова джерела.

За його словами, президент США Дональд Трамп не схвалює цю ідею, проте рішення було надано держсекретареві Майку Помпео, який наполягає на удар по Ірану. Переговори за участю військових командирів, представників Пентагону і радників глави держави ведуться з 14 червня. Крім того, Вашингтон хоче наростити військову присутність на Близькому Сході і направити в цей регіон більше військових.

Як повідомляли раніше, в Оманській затоці було скоєно напад на два танкери. Атака сталася у водах між територіями Ірану, ОАЕ й Оман. Це вже другий випадок нападу на кораблі за останній місяць.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...