Хіти тижня. Тепер справа честі України помститись: Ідентифікували російських солдатів, які розстріляли нацгвардійців у 2014 році

Прокурори спільно зі слідчими СБУ зібрали достатньо доказів для підтвердження причетності до вчинення злочину двох громадян Російської Федерації.

У кримінальному провадженні за фактом бойових дій під час окупації міста Лисичанська ідентифіковано учасників незаконних збройних формувань РФ, які обстріляли групу військовослужбовців. Про це повідомили в Офісі генпрокурора та джерела УП в правоохоронних органах, інформують Патріоти України.

Прокурори спільно зі слідчими СБУ зібрали достатньо доказів для підтвердження причетності до вчинення злочину двох громадян Російської Федерації та трьох місцевих мешканців.

За даними журналістів, росіяни – Дружинін Ігор Валерійович (04.06.1985 р.н.) та Волков Дмитро Сергійович (13.09.1987 р.н.).

П’ятьом особам повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 5 ст. 260, ч. 3 ст. 110 КК України).

Слідство зазначає, що 23 липня 2014 року учасники озброєних підрозділів "Восток-13" та "Сибір" утворили засідку на підступах до міста. Під час наступальної операції підрозділів Нацгвардії України під час звільнення Лисичанська учасники НЗФ РФ обстріляли зі снайперської, стрілецької та автоматичної зброї.

Від кулі снайпера генерал-майор (посмертно) Нацгвардії Олександр Радієвський загинув, ще троє військовослужбовців Національної гвардії України отримали смертельні тілесні ушкодження, 11 нацгвардійців під час обстрілів поранено.

За дописами у російській соцмережі Вконтакте журналістам вдалось ідентифікувати чоловіків, які, ймовірно, є підозрюваними.

Так, Дмитро Волков із Москви, чия дата народження співпадає з датою народження підозрюваного, самостійно писав на власній сторінці, що був у Криму під час "руской вєсни" та на війні на Донбасі, яку він називає "громадянською". Волков стверджує, що отримав на війні поранення, 2 тижні був у госпіталі. Згодом він пішов на державну службу і отримав чин державного радника.

У 2014 році він також описував свою участь в тому самому бої, про який каже українська прокуратура та публікував фото документів українських військових. Займається виробництвом соків.

У нього в друзях є також чоловік на ім'я Ігор Дружинін, чия дата народження також співпадає з підозрюваним. Він мешкає у місті Електрогорськ, Московської області. Разом із дружиною займається виробництвом чаю. У ЗМІ він фігурував як заступник голови місцевого відделення ветеранської організації "Боевое Братство". У цій ролі у 2017 році Дружинін займався відправкою "гуманітарного вантажу" на Донеччину.


Волков і Дружинін, судячи з дописів, знайомі. Вони обидва цікавляться славянофільством, староруськими обрядами, святами тощо, публікують націоналістичні дописи, зокрема, із запереченням української державності.


"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...