Хіти тижня. Тест для влади: У партії Порошенка вимагають порушити справи проти "слуг", котрі виправдовують російську агресію

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від СБУ та ДБР порушити кримінальні провадження щодо нардепів від “Слуги народу” Євгена Шевченка і Максима Ткаченка за заклики що “виправдовують російську агресію”. Про це йдеться в депутатському запиті до очільників відомств, підписаному членами фракції “ЄС”, повідомляється на сайті політсили, зазначають Патріоти України.

У “ЄС” вважають, що заяви депутатів Євгена Шевченка і Максима Ткаченка грубо порушують вимоги Конституції і дискредитують українських захисників і Україну в цілому, що завдає шкоди національним інтересам.

“Відтак, посягання на територіальну цілісність, суверенітет, шкода національним інтересам та виправдовування російської окупації мають отримати належну правову оцінку і реакцію вітчизняних спецслужб”, – зазначили в політсилі.

У “Євросолідарності” вимагають порушити кримінальні виробництва та вжити заходів щодо нардепів.

Як зазначили в партії, “слуга народу” Шевченко взяв участь у ефірі пропагандистської російської програми «Велика гра» на Першому каналі, під час якого він покладав провину з продовження війни на Донбасі на «українських націоналістів», а не на країну-агресора.

У той же час Ткаченко, додали в “ЄС”, фактично закликав визнати бойовиків “ЛДНР”, заявивши про можливость співпраці з представниками окупаційного режиму на Донбасі після деокупації.

Раніше народний депутат Євген Шевченко заявив, що російські пропагандисти його підставили, пустивши в ефір терориста Пушилина. Також він стверджує, що пропагандисти сильно порізали запис його виступу.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...