Хіти тижня. "Тієї ночі я застрелила трьох": Українська снайперка розповіла, як нищила бойовиків на Донбасі (фото, відео)

Офіцер Збройних сил України у запасі, яка була снайперкою у складі ДУК "Правий сектор" та УДА, Олена Білозерська розповіла, як у 2017 році їй вдалося ліквідувати одразу трьох бойовиків. Тоді разом із нею в окопах був ще один військовослужбовець, а ворогів було шестеро. Про це вона розповіла виданню DailyMail, передають Патріоти України.

За словами Білозерської, це сталося в ніч перед Днем незалежності України. Олена фіксувала ціль за допомогою тепловізійного прицілу нічного бачення. На кадрах показано, як спочатку один бойовик виповзає з окопа. Через двадцять секунд лунає постріл, спрямований у його тулуб. Далі йдуть ще два постріли – і видно двох убитих людей.

"Тієї ночі я застрелила трьох. Два з них були тим, що ми називаємо "вантаж 200" (термін для позначення померлих. – Ред.), а третім був "вантаж 300" (поранені. – Ред.)", – розповіла Олена, додавши, що не відчуває докорів сумління щодо жодного з чоловіків, убитих у бою за Україну. Як уточнило видання, на рахунку Олени щонайменше 10 убитих ворогів.

За її словами, озброєний ворог – це не людина, а ціль, а "моральні муки з приводу вбивства людини вигадали далекі від війни люди". "Ти берешся за зброю проти моєї країни – все, ти мішень. Якщо ви не ліквідуєте його вчасно, він може вбити вас або одного з ваших товаришів. Коли ворог підповзає до нашої позиції, щоб убити мене, чи замислюється він, чи є в мене чоловік, батьки чи діти?" – сказала офіцер.

Незважаючи на те, що Олена була демобілізована з морської піхоти у 2020 році, разом із чоловіком вони є членами територіальної оборони України і, поряд із тисячами інших резервістів, готові захищати країну в разі потреби. Білозерська вважає, що Путін не віддасть наказу про вторгнення, а нарощування його військ – це "тиск і залякування".

Водночас вона заявила, що, якщо це все ж таки відбудеться, то готова стріляти по ворогах зі своєї гвинтівки "Зброяр Z-10", яку називає "Галею". "Якщо росіяни вирішать приїхати, я буду тільки щаслива відрекомендувати їх Галі", – сказала вона.

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...