Хіти тижня. "Тільки мерзотники і під***си": Обшуки у Звіробій не на жарт розлютили українців

Обшуки у Марусі Звіробій проводять 28 листопада. Правоохоронці навідалися в квартиру волонтерки через те, що вона у прямому ефірі розкритикувала спілкування Володимира Зеленського з добровольцями на Донбасі і висловила припущення, що під час однієї з таких поїздок президент України може стати жертвою замаху. Ці слова волонтерки Генпрокуратура розцінила як "погрозу вбивством" Зеленському і відкрила проти Звіробій кримінальне провадження, передають Патріоти України.

Маруся Звіробій вже повідомила журналістам, що слідчі вилучили у неї зареєстровану зброю, мобільний телефон та блокнот. Тим часом, у мережі активісти, блогери та інші відомі українці масово засуджують обшуки у Звіробій, називаючи це політичним переслідуванням, стають на бік волонтерки і закликають Зеленського зупинити беззаконня.

"Ні, це не Росія. Це Україна, 28 листопада 2019. ДБР увірвалося до квартири Марусі Звіробій зранку. Причина: обшуки, внаслідок висловлювань Марусі під час стріму з Фединою, який транслювали на Фейсбуці. Конфіскували телефон згідно зачитаної ухвали... Підозрюються у плануванні вбивства Володимира Зеленського. Отакі справи, котики. 30-ті повертаються", - написала в Facebook журналістка Яніна Соколова.

Актриса Римма Зюбіна назвала "дріб'язкові розбірки і залякування" з боку влади "огидними". "Це що взагалі таке? Завтра монобольшість прийме Закон, що забороняє критику чиновників і Президента, запровадить цензуру, полювання на інакомислячих - це все вже було в історії. У січні 2014 року хотіли повторити 1937-й. Не пройшло", - написала зірка.

Екс-нардеп Дмитро Ярош написав в соцмережі, що "воювати з жінками - ницо", і такі дії можуть проводити "тільки мерзотники, під***си і вороги України". Також він зауважив, що "існуюча влада кожен день втрачаючи свій рейтинг, війною з патріотами України, втрачає свою і так не дуже високу легітимність".

"Сьогодні вранці ДБР увірвалися з обшуком до квартири Марусі Звіробій. Вона і Федина підозрюються у плануванні вбивства Володимира Зеленського, і все через той стрім, який транслювався у Фейсбуці. Здобули, одним словом", - іронічно зазначила вона.

"Розумієте, Володимире Олександровичу, яке діло. Ви можете зараз посадити Марусю Звіробій. Або потріпати їй півроку нерви і впаяти умовно, демонструючи свою великодушність. Ви ж президент із диктаторськими повноваженнями і повним ігнором закону. Ваш клоун Труба власну маму посадить, аби залишитися на посаді. Але ви ніколи не зміните одного простого факту: в той час, як на фронті гинули українці, Маруся поклала своє життя на боротьбу з агресором, а ви поклали свій член на рояль. Не знаю, що ваші посіпаки знайдуть у неї вдома. Може, зброю, може, наркотики – у ментів ніколи не було багатої уяви. Але Маруся ніколи не втікала від фронту, а ви втікали. І ніякими роликами на ютубі і посадками політичних опонентів це не перебити", - написав бізнесмен Сергій Марченко і додав, що влада і його "може теж посадити".

"Я вас не боюся. І ніхто не боїться. Ви просто ще одна дрібна історична постать в історії великої країни", - резюмував він.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...