Хіти тижня. Тільки початок? Печерський суд заблокував низку українських сайтів

Рішенням судді Сергія Вовка виявилися заблокованими близько 20 сайтів.

Печерський райсуд Києва прийняв рішення про обмеження доступу до десятків сайтів. Про це повідомляє платформа для блогерів Еnigma.ua, яка також виявилися заблокована, передають Патріоти України.

Зазначається, що спочатку користувачі “Фрінет” бачили повідомлення про блокування платформи на підставі указу президента України від 15 травня 2017 року, яким також блокувався доступ до російських ВКонтакте, Yandex, Mail.ru та ін..

Пізніше провайдер “Фрінет” повідомив, що доступ до ресурсу обмежений “у відповідності з вимогами чинного законодавства та/або рішенням суду”. Інформація про рішення суду також доступна на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

«Постанова вимагає блокувати нас майже на всіх великих провайдерах, у тому числі мобільних, через це у більшості наших користувачів вже почалися проблеми з доступністю сайту», – йдеться в повідомленні Еnigma.ua.

За даними Еnigma.ua, причиною блокування сайту стало розміщення матеріалу під назвою «В Україні багато правоохоронців об’єднуються в ОЗУ для боротьби з правозахисниками».

Крім того, рішенням судді Печерського райсуду Сергія Вовка виявилися заблокованими близько 20 сайтів, серед яких https://trident-ua.info, https://blogs.korrespondent.net, https://informator.news/.

Платформа вже звернулася до адвокатів, і збирається через суд скасувати це рішення і “вимагати покарання для тих, хто вирішив заблокувати сайти через кримінальну справу, яке не має ніякого відношення до ресурсів і їх власників”.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...