Хіти тижня. "Треба позбавити РФ стимулів": У США знайшли лазівку, як прийняти Україну в НАТО і повернути Донбас

Курт Волкер закликає Альянс дещо скоригувати власні правила.

Курт Волкер. Фото: Голос Америки.

Україна з окупованими територіями РФ зможе вступити в НАТО. Таку думку озвучив американський дипломат Курт Волкер, повідомляють Патріоти України.

За його словами, є лазівка, яка дозволить Україні підписати угоду з Північноатлантичним альянсом попри наявність тимчасово окупованих територій. «Росія не хоче дозволити країнам, таким як Україна, Грузія, Молдова, вступити в Альянс. І вона окупувала певні території в цих країнах», — сказав він.

За словами дипломата в НАТО не мають особливого бажання приймати в свої ряди країни, в яких є окуповані РФ території, бо в 5 статті Альянсу це автоматично означало б необхідність воювати з Росією. Однак можна не застосовувати п'яту статтю до окупованих територій і тоді ситуація виглядатиме інакше. "Ми зобов'язуємося першими не застосовувати силу, щоб їх повернути, і будемо підтримувати тільки мирну реінтеграцію цих територій і відновлення цілісності країн, що прагнуть вступити до НАТО. Це має позбавити Росію стимулів для продовження окупації цих територій", - заявив Волкер.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...