Хіти тижня. Треба рятувати економіку та громадян від зубожіння: У Зеленського збираються послабити карантин ще до Великодня, - ЗМІ

Карантин в Україні можуть переглянути і вирішити послаблення заборон. Як повідомляє видання LB.ua з посиланням на власні джерела, вже є проєкт рішення РНБО щодо пом'якшення карантинних заходів, зазначають Патріоти України. На цей момент проєкт перебуває в стадії обговорення, але не виключено, що його приймуть. Згідно з цим планом, в Україні з 14 квітня дозволять роботу невеликих магазинів, площею до 400 кв. м, а також всім будівельним і садовим комплексам.

З 1 травня дозволять працювати всім іншим магазинах, торговим центрам і перукарням. Навчальний процес у школах відновиться тільки в середині травня. Також дозволять відкрити ресторани та приймати відвідувачів.

Кордони відкривати не планують, і вони можуть залишитися на замку до кінця червня, також не будуть працювати аеропорти. Втім, обмеження на в'їзд-виїзд будуть залежати від розвитку ситуації.

Забороняти святкувати Великдень українцям також не будуть. Згідно з новими правилами карантину, які вступили в дію з 6 квітня, заборонені масові гуляння і прогулянки по парках, скверах, пікніки та вилазки на шашлики. Також не можна пересуватися більше ніж двом людям одночасно, крім супроводу дітей. Однак поліція не буде ходити по квартирах і перевіряти дотримання правил.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що карантин в Україні можуть продовжити до середини травня. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виключив, що деякі обмеження будуть діяти до вересня.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...