Хіти тижня. Тремтіть, скрепи: Туреччина поставила Україні партію високоточних боєприпасів (відео)

Також в рамках комплекту матеріально-технічного забезпечення було поставлено три завантажувально/розвантажувальних візка загальною вартістю $180 тисяч.

Турецька компанія Roketsan у жовтні 2019 року поставила до України партію тренувальних бомб MAM-L та MAM-C, що призначені для наземних тренувань та навчальних польотів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Зокрема Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.S.Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.S., в рамках комплекту матеріально-технічного забезпечення придбаних безпілотних авіаційних комплексів (БпАК) Bayraktar TB2, було поставлено по чотири тренувальні бомби MAM-L та MAM-C із загальною задекларованою вартістю $640 тисяч.

Також в рамках комплекту матеріально-технічного забезпечення було поставлено три завантажувально/розвантажувальних візка загальною вартістю $180 тисяч.

Нагадаємо, MAM-L (Smart Micro Munition) є спеціальним легким керованим боєприпасом, що розроблений для ударних дронів (зокрема Bayraktar TB2 від компанії Baykar Makina). Ця бомба оснащена високоточною напівактивною системою наведення по лазерному променю та здійснює планерний політ до цілі. Система наведення боєприпасу дозволяє влучати з похибкою не більше одного метра.

Своєю чергою MAM-C є новим легким боєприпасом, що являє собою фактично 70-мм кориговану ракету Cirit з лазерною напівактивною системою наведення, але без двигуна.


Високоточні MAM-C та MAM-L є основним озброєнням оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 (можуть нести на підвісці до чотирьох таких боєприпасів) які з недавніх пір почали використовувати й Збройні сили України.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...