Хіти тижня. "Трубу прорвало": Як екс-керівник ДБР отримував інструктаж , як садити євромайданівців (аудіо)

"Притягнути до відповідальності всіх, хто розстрілював міліціонерів" - під таким заголовком з'явилося нове повідомлення в анонімному телеграм-каналі "Трубу прорвало", який публікує буцімто записи розмов із кабінету колишнього директора ДБР Романа Труби, у середу, 19 лютого.
"16 серпня 2019 року людина Портнова Андрій Курись пояснює Трубі, як вчинити зі справами Майдану: необхідно розслідувати "вбивства беркуту". Сам Курись в 2013 році був призначений Портновим губернатором Миколаївської області і в розмові називає Портнова "товарищем", а також розповідає, що неофіційно працює в одній з держустанов. Він також пропонує "поклеїти" всі експертизи і рішення в справах Майдану. Курись протягом останніх років активно допомагає Портнову, інколи публічно його підтримує", – йдеться в дописі.

І додається: "Наприклад, 30 серпня 2018 року, коли Портнов оголосив, що він очолив телеканал Newsone, Курись написав у фейсбуці: "Лучшее решение – Андрей Портнов". А 3 січня 2020 року він репостить інтерв'ю Шарія з беркутівцями: "6 лет без вины". Днем раніше він репостить депутата Бужанського, де той пропонує судити Турчинова, Яценюка, Кличка, Тягнибока і Парасюків".

"Коротше, тотальний "русский мир" в ДБР", – наголошують у дописі.

Далі наводиться текст розшифровки:

Труба: На вашу думку, шо делать з Майданівськими справами? Варіантів є два: перший варіант – це суто справи, які торкаються Майдану, залишити в відділі Генеральної прокуратури.

Курись: Это надо изменить, в части закон какой-нибудь, прописать…

Труба: Перехідні, напевне, положення. Або якщо передавати їх сюди вирішити питання з переходом слідчих.

Курись: Надо еще смотреть, кто там следователь. Кто там расследует эти дела? Если вам передадут сейчас Горбатюка, что вы будете с ним делать?

Труба: Никогда.

Курись: Но, если у нас есть закон об амнистии одной стороны, по идее для того, чтоб уровнять у нас все, надо принять закон об амнистии с другой стороны. Либо отменить тот закон и тогда привлекать к ответственности всех, кто расстреливал милиционеров. Правильно? По другому я не знаю, каким образом. То есть, мы расследуем одну часть, а другую часть… Сколько у нас погибло милиционеров? Под сорок человек?

Труба: Да, где-то так.

Курись: И плюс мы знаем, кто стоял за этим всем… Тоже, мне кажеться, это будет какая-то политическая воля, как у нас много в последнее время решается.

"Під час розмови зв'язковий Портнова дає зрозуміти, що саме ця справа цікавить "человека". Труба ж пропонує бути обережним, щоб його ніхто не помітив у ДБР", – зазначають автори каналу.


Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...