Хіти тижня. Три дні достатньо, щоб взяти Горлівку: Жебрівський про нещодавне просування ЗСУ під Донецьком

Павло Жебрівський зауважив, що єдиним фактором, який не дозволяє почати деокупацію Донбасу, є вірогідність широкомасштабної російської агресії.

Павло Жебрівський. Фото: Україна Молода.

Збройні сили України просуваються у напрямку Горлівки, займають позиції та не дають проросійським бойовикам обстрілювати українські війська. Про це заявив екс-голова Донецької ОДА Павло Жебрівський, передають Патріоти України.

"ЗСУ зайняли території біля Горлівки. Ця територія ніким не контролювалася. Туди заходили бойовики і обстрілювали наші війська. Чи можна взяти Горлівку? Я переконаний, що три дні достатньо для того, щоб наші Збройні сили взяли. Немає загострення тільки з єдиного боку – тому що Росія введе свої війська. Якби при сьогоднішньому навчанні та озброєнні Збройних сил України ми б чітко знали, що нам НАТО дасть гарантії невтручання Росії у звільнення територій, достатньо максимум два тижні, з мінімальними втратами для того, щоб деокупувати ці території. Всю територію так званих "ДНР" і "ЛНР". І ми можемо перевершити хорватський сценарій, коли за шість днів було відвойовані захоплені території", - зазначив він.

Зокрема Жебрівський зауважив, що єдиним фактором, який не дозволяє почати деокупацію Донбасу є вірогідність широкомасштабної російської агресії. "Нам потрібні гарантії, що Росія не почне бомбардувати нашу територію "Іскандерами" та іншими засобами, і що не введе свої війська. І тоді народні депутати приймуть нарешті закон про колаборацію, щоб люди розуміли, кого будуть притягувати до відповідальності. І тоді в Україні буде мир і спокій", - сказав екс-голова Донецької ОДА.

Водночас Жебрівський підкреслив, що українська армія готова до швидкого звільнення окупованих територій Донбасу, але для цього треба мати гарантії, що РФ не почне наступ. "Сьогодні єдине, що підтримує так звані "ДНР" і "ЛНР" – це загроза широкомасштабного наступу російських Збройних сил. Ми готові до деокупації на протязі дуже короткого терміну, з дуже мінімальними втратами зі сторони навіть збройних сил так званих "ДНР" і "ЛНР", - наголосив він.

Джерело: Прямий

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...