Хіти тижня. "Три загрози Зеленського", - Кириленко

"Загрози, які турбують мене найбільше у випадку обрання Зеленського", - пише у своєму блозі В'ячеслав Кириленко, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Загроза перша. Радикальне послаблення інституту Президента. Це справжня мрія Росії, щоб в умовах війни оборонна, безпекова та зовнішня політика стали вотчиною випадкового і недосвідченого президента. І необхідна умова для перемоги "руского міра". Решта – технічні деталі, які вони легко вирішать за допомогою місцевої "п'ятої колони" та своєї пропаганди.

Загроза друга. Питання української ідентичності, національної пам'яті, декомунізації, мови, єдиної помісної церкви тощо будуть просто зняті з порядку денного країни. М'яко, без зайвого галасу, але зняті. Де буде треба, відразу інспірують судові рішення. А вже справою наступного парламенту стане щось "скоригувати", "підправити", "удосконалити", "покращити" у відповідних, з таким трудом прийнятих протягом п'яти років, Законах. Або просто їх скасувати. А це і буде реванш. Тихий і утилітарний.

Загроза третя. Протистояння із зовнішнім ворогом перетвориться на протистояння внутрішнє. На внутрішню ненависть між українцями. Старт цього процесу ми уже спостерігаємо. Українці будуть бачити ворога не в окупантах, а один в одному. І цим підтверджувати російський міф про "их там нет" та "громадянський конфлікт на Донбасі". Прирікаючи себе на хаос та самоприниження, що і є питомим завданням Путіна.

На тлі реалізації цих трьох загроз натхненна своїм успіхом Москва роз'яснить стомленому Заходу про українську демократію, яка все, навіть свою країну, може перетворити на клоунаду. Це моє особисте бачення. Але напередодні вирішального вибору, переконаний, ніхто не повинен відмовчуватися".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...