Хіти тижня. Трибунал врахує все: МЗС про технічний стан повернутих Росією "речових доказів", захоплених біля Керчі кораблів ЗСУ

Після ретельної перевірки і експертизи стане зрозумілим, в якому стані повернуто українські кораблі, чи було з них вилучено обладнання та документацію. Результати експертизи можуть вплинути на рішення суду в Гаазі, де 21-22 листопада відбудуться перші процесуальні слухання. Про це повідомило міністерства закордонних справ України, зазначають Патріоти України.

«Українська сторона докладає зусиль з метою встановлення арбітражним трибуналом порушення Росією Конвенції ООН з морського права під час затримання і утримання «Нікополя», «Бердянська» і «Яни Капу» та 24 членів їхніх екіпажів. Незважаючи на повернення моряків та суден, спір триває, сформовано арбітражний трибунал, і вже 21-22 листопада в Гаазі відбудуться перші процесуальні слухання, на яких будуть визначені подальші процедурні питання розгляду справи», - йдеться в повідомленні.

Міністерство зазначило, що після ретельної перевірки і експертизи стане зрозумілим, в якому стані повернуто українські кораблі, чи було з них вилучено обладнання та документацію. Це може вплинути на рішення суду, адже «той, хто порушив правила імунітету» суден, має понести повну відповідальність.

Нагадаємо, 18 листопада ц.р., українські судна «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу», що були захоплені у минулому році – передані Україні і вже прямують до Одеського порту.

Командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко заявив, що повернення Україні двох катерів та буксира, відбувається згідно плану.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...