Хіти тижня. Це були не ворожі диверсанти: Бутусов поділився подробицями обстрілу машини на опорнику ЗСУ на Донбасі

Загиблим внаслідок обстрілу автомобіля на опорному пункті ЗСУ на Донбасі виявився таксист, який віз військового-контрактника на передову. Про це заявив знайомий з ситуацією журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, інцидент стався в смузі оборони 53-й бригади. Бутусов повідомив, що контрактник прямував до розташування за направленням з військкомату, а, щоб дістатися до штабу, взяв таксі.

«Таксисти досконально знають район оборони, постійно возять бійців, тому чоловік не сумнівався, що його доставлять точно і найкоротшим маршрутом. Важко зрозуміти, що рухало таксистом, який замість поїздки правильним маршрутом виїхав на передову, на наш взводний опорний пункт. Тут проїзд заборонено. Ще трохи і вони проїхали б у Вікторівку — село вже у „сірій“ зоні», — написав Бутусов у себе у Facebook.

Журналіст з’ясував, що, коли автомобіль заїхав на опорник, вартовий спочатку відкрив вогонь у повітря, щоб той зупинився. «Машина проїхала блокпост і зупинилася. З машини вийшли двоє, солдат сказав їм підійти. Люди сіли у машину, часовий відкрив вогонь на ураження. В результаті таксиста убито на місці, пасажира поранено у руку», — розповів журналіст, додавши, що діям вартового буде дана оцінка після відповідного розслідування події.

Інцидент на опорнику ЗСУ в районі Вікторівки Донецької області стався 8 лютого. Спочатку інформація про обстріл цивільного автомобіля з’явилася у ЗМІ, однак пізніше її підтвердили і у військовому керівництві.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...