Хіти тижня. "Це був реальний діалог", - кажуть активісти. Порошенко на зустрічі з представниками громадських організацій визнав дві основні помилки - Центр протидії корупції

Мова йшла про перезавантаження НАЗК і САП, позбавити СБУ та Нацполіцію невластивих функцій, котрі провокують корупцію. Зустріч тривала більше двох годин, в ній брали участь близько 15-20 представників громадських організацій

Президент Петро Порошенко провів 5 квітня зустріч з представниками громадських організацій, в ході якої озвучив свою позицію і плановані рішення з пріоритетних, на думку присутніх, питань антикорупційної порядку. Про це в Facebook повідомила виконавчий директор Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, зазначають Патріоти України.

"Це був реальний діалог, який тривав понад дві години", - написала Каленюк.

Порошенко, за її словами, визнав, що допустив дві основні помилки за останні роки: у кадровій політиці і комунікаціях з громадськістю.

Директор ЦПК озвучила президенту чотири пріоритети антикорупційної порядку.

Перезавантаження НАЗК і САП. Порошенко, за словами Каленюк, підтримує необхідність перезавантаження цих органів. Він чекає від активістів їх пропозицій, як це зробити.

СБУ. Представник ЦПК говорить, що Порошенко висловився за позбавлення відомства функції економічних розслідувань. Це стосується і інших правоохоронних органів, зокрема поліції. "Шлях до цього - нова служба фінансових розслідувань / нацбюро фінансових розслідувань", - написала Каленюк.

Як наголосила представниця ЦПК, процедура відбору керівника такого бюро мала би відбуватися із залученням міжнарождних експертів за прикладом відбору суддів Антикорупційного суду.

Також Порошенко, як повідомляє активістка, "розуміє токсичність" Павла Демчини і Сергія Семочка на їх посадах першого заступника глави СБУ і першого зама глави Служби зовнішньої розвідки, відповідно.

НАБУ. Президент висловив підтримку директору Артему Ситнику , хоча і вказав, що у нього є зауваження до роботи органу.

Антикорупційний суд. Порошенко, за словами Каленюк, анонсував призначення в найближчі кілька днів суддів цього суду.

Крім того піднімалося питання звільнення голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Ріщука, яких батько активістки Катерини Гандзюк звинуватив в причетності до вбивства. Порошенко повідомив, що Гордєєв вже написав заяву про відставку. Звільнено він буде через 7-8 днів.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...