Хіти тижня. "Це чисте свавілля": РФ перешкоджає транзиту марлі для боротьби з коронавірусом в Україні

За 200 км від Києва стоїть фура медичної марлі, яка не може перетнути російсько-український кордон.

Російська Федерація навмисно не пропускає транзит фури з марлею для масок, яка йде з Узбекистану в Україну. Про це повідомляє власник компанії "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами Соколовського, за 200 км від Києва стоїть фура медичної марлі, яка не може перетнути російсько-український кордон. Він також говорить, що Росія тим самим порушує всі міжнародні норми і правила. В результаті такої затримки, кілька українських фабрик по виробництву марлевих пов'язок і масок, залишаться без сировини.

Крім того, посилаючись на своїх юристів він підкреслив, що з боку російського уряду "це чисте свавілля". Так як російська митниця виконує постанову №223 від 2 березня 2020 року про тимчасову заборону на вивезення окремих видів продукції з РФ. Однак ввезення і транзит це різні процедури і РФ порушує міжнародні норми і правила.

За словами юристів, ця постанова порушує статтю V про свободу транзиту Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ 1947). "Абсолютно незаконно, але митникам пофіг - і вони тепер до червня можуть або тримати марлю у себе, а в червні або після нового продовження карантину пропустити, коли вона нікому вже не буде потрібна ...", - пише Соколовський.

Він також додав, що має намір звернутися до всіх посадових осіб в Україні, щоб вирішити цю проблему на міжнародному рівні.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...