Хіти тижня. "Це дуже хороший сигнал": Портников про бунт у ПАРЄ і "адвокатів України"

"Маршал польського Сенату Станіслав Карчевський, який побачився із представниками Литви, Латвії, Естонії, Грузії, України і Словаччини на церемонії святкування 450-річчя підписання Люблінської унії, пообіцяв уже незабаром провести зустріч представників цих країн для того, щоб обговорити їхню загальну реакцію на відновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Ця готовність до спільних дій ще раз демонструє, що проти колаборації "колективного Заходу" можна і потрібно боротися. І що стверджувати з приводу тих чи інших намірів колективного Заходу "все було вирішено", як це недавно зробив, коли коментував повернення Росії в ПАРЄ, президент України Володимир Зеленський - щонайменше, політична короткозорість.

Сили, які хочуть нормалізації відносин з Росією за рахунок України і міжнародного права, намагаються домогтися цього вже не перший рік. І дуже часто їхні зусилля - і їх попередні рішення - зупинялися саме гласністю, широким міжнародним висвітленням того, що може відбуватися, безкомпромісною характеристикою намірів західних політиків. І солідарністю країн центральної та східної Європи, які добре розуміють, що це таке - російська загроза.

Після Майдану я не раз говорив своїм польським і балтійським колегам, що Україна більше не потребує адвокатів, а потребує партнерів по протистоянню агресії. Схоже, я погарячкував. Політична недосвідченість нового українського президента, відсутність в його команді справжнього інтересу до зовнішньої політики та ірраціональний переляк перед Кремлем, який, схоже, відчувають нові мешканці Банкової, вимагає необхідності саме адвокатури. Необхідності грамотного захисту інтересів України на міжнародній арені в ситуації, коли її власна влада поки що просто не здатна з цим впоратися.

У цьому сенсі заява спікера сенату Польщі, як і загальна реакція центральноєвропейських країн на ганьбу у ПАРЄ - це дуже хороший сигнал.

У часи Януковича я писав, що тодішній президент Польщі Броніслав Коморовський куди більш ефективно захищає інтереси України, ніж сам Янукович, якого взагалі інтереси нашої країни не турбували.

У нинішній ситуації президенти Польщі або Литви теж могли б ефективно захищати інтереси України перед Заходом - принаймні, доки новий президент України не усвідомить важливість такого захисту і не навчиться це ефективно робити".

Джерело: Еспресо.ТV

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...