Хіти тижня. "Це диверсія": У Зеленського розповіли свою версію, чому частина його промови є плагіатом виступу Порошенка

Новий президент повторив за Порошенком фрагмент, що починався зі слів: "Україна в ЄС — це смерть російського імперського проекту".

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua.

В Адміністрації президента заявили, що хтось з працівників Міністерства закордонних справ навмисно зробив частину промови президента Володимира Зеленського ідентичною з промовою екс-президента Петра Порошенка. Про це повідомляє прес-служба АП, передають Патріоти України.

«Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу Президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка», — йдеться у заяві.

Наголошується, що в разі підтвердження інформації про те, що хтось з посадовців МЗС співпрацює з Порошенком, «будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки». «Розцінюємо це як диверсію з боку окремих співробітників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка», — йдеться у повідомленні.

Службове розслідування ініціював заступник глави АП з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко. В адміністрації водночас наголосили, що зміст та порядок денний переговорів Зеленського з очільниками ЄС та НАТО формувався окремо співробітниками АП, тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які президент обговорював «з європейськими партнерами та друзями України».

Раніше екс-речник Порошенка Святослав Цеголко заявив, що Зеленський сплагіатив у Порошенка фрагмент промови та озвучив його під час зустрічі з главою Євроради Дональдом Туском у Брюсселі. Йдеться про промову Порошенка на першому з’їзді партії «Європейська Солідарність» 31 травня.

Так, Зеленський повторив за Порошенком такий фрагмент: «Україна в ЄС — це смерть російського імперського проекту. Більше того, це потужний удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін в Росії та на всьому пострадянському просторі».

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...