Хіти тижня. Це не частина літака: Іранські ЗМІ показали головку самонавідної ракети, яка, ймовірно, збила український "Боїнг"

Фрагмент був виявлений на місці катастрофи українського пасажирського літака, що впав перед будинком місцевого жителя.

Літак Boeing 737 українських авіаліній МАУ могла збити ракета Ірану. На місці катастрофи лайнера знайдено уламок ракети. Відповідне фото першим виклав в Twitter акаунт Ashkan Monfared, передають Патріоти України.

"Цей фрагмент виявлений на місці катастрофи українського пасажирського літака, що впав перед будинком місцевого жителя. Хіба літак так виглядає? Хіба це не ракета?" - задався питанням чоловік.

Пізніше дане фото оприлюднив в Twitter журналіст Бабак Тагвей (Babak Taghvaee). За його даними, на фото зображений фрагмент головки самонаведення ракети 9M331 від зенітно-ракетного комплексу "Тор-М1".

Важливо зазначити, що "Тор-М1" - це російська установка. Її головне завдання - протиповітряна і протиракетна оборона важливих адміністративних, економічних і військових об'єктів. Вона призначена для перехоплень інших ракет, авіабомб, різних літальних апаратів, в тому числі, безпілотників, літаків і вертольотів.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...