Хіти тижня. "Це шлях до капітуляції": Порошенко вимагає від Зеленського пояснити, хто давав директиви Єрмаку

"ЄС" вимагає від Зеленського надати інформацію про те, на якій підставі керівник його Офісу поставив підпис під протоколом засідання ТКГ 11 березня.

"ЄС" вимагає СБУ і Офісу генпрокурора порушити справу стосовно дії за ознаками державної зради, замаху на державний суверенітет і територіальну цілісність України і зловживання владою. Про це п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко написав у фейсбуці, інформують Патріоти України.

"Всі п’ять років моя команда докладала неймовірних зусиль, аби Росія понесла міжнародну відповідальність за злочин агресії, яку вона розв’язала проти України, проти українського народу. Завдяки цим зусиллям весь цивілізований світ офіційно визнав Росію агресором. Однак, нова українська влада готова одним розчерком пера перекреслити все це", — написав Порошенко.

На думку лідера "ЄС", нинішня влада готова "розписатися у власній неспроможності, непрофесійності і некомпетентності. Взяти на озброєння тези російської пропаганди про так званий "внутрішній конфлікт".

"Створення будь-яких консультативних рад із російськими маріонетками – це саме шлях до повзучої капітуляції. Все зрозумілішою стає причина заяв щодо відмови від курсу на членство в НАТО і відновлення водопостачання до окупованого Криму. Бо цього хоче Кремль. Реалізація подібних ініціатив – рівнозначно державній зраді, відповідальність за яку вимірюється Кримінальним кодексом", — написав він.

"ЄС" вимагає від Зеленського надати інформацію про те, на якій підставі керівник його Офісу поставив підпис під протоколом засідання ТКГ 11 березня. А якщо йдеться про самодіяльність - то негайно відправити Єрмака у відставку.

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури, Служби безпеки України невідкладно порушити кримінальну справу щодо дії за ознаками державної зради, замаху на державний суверенітет та територіальну цілісність України та зловживання владою", — зауважив Порошенко.

"Заховатися від відповідальності під покровом карантину не вийде. Як і не вийде зламати опір українського народу російській агресії і капітуляції".

"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...