Хіти тижня. "Це все було і має бути наше": Впливовий пекінський журналіст опублікував статтю про Сахалін - "исконно китайскую землю"

У КНР все голосніше лунають голоси з вимогою подолати несправедливість колоніального минулого. Офіційна Москва традиційно не наважилась вступати у суперечку зі "старшим братом", довіривши реагувати другорядним пропагандистам

На карті 18 сторіччя Сахалін позначений як територія Китаю. Червоним - сучасний держкордон КНР

Днями з'явилася науково-популярна стаття відомого китайського журналіста про Далекий Схід, наразі непідконтрольний Піднебесній, зокрема йдеться про підзабутий серед його співвітчизників Сахалін, зазначають Патріоти України.

Приводом для публікації стала нещодавна знахідка археологів на острові - кам'яна стела з викарбуваними віршами імператора Цяньлуна, котрий правив у XVIII сторіччі. Китайські історики радо пояснили цей факт - Сахалін тоді був частиною Китаю, а після, в XIX столітті, його видурила Російська імперія, котра поряд з іншими державами Європи захоплювала у тимчасово занепалого Китаю ласі шматки.
Журналіст також взялися підраховувати збитки від втрати острова, підкресливши, що регіон має солідними запасами нафти, які можуть принести 500 мільярдів доларів.
У Росії прокоментували заяву китайця на свій звичайний манер.
«Никогда китайцы не владели Сахалином. Ни одного места не названо, ни одной фамилии, ни одной книги, ни одной статьи», - істерічно заявляють в російських ЗМІ.

Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ – ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 9:33

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога. Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на пр...

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...