Хіти тижня. Цемаха хотіли вбити: Ексклюзивні кадри та нові подробиці про свідка у справі МН17 (відео)

Противник отримав наказ знищувати усі "швидкі" в тому районі, аби замовчав "свідок для Гааги".

Під час вивезення зенітника "ДНР" Володимира Цемаха з окупованої території бойовики отримали наказ на його ліквідацію разом із українськими розвідниками, повідомляють Патріоти України.

Ці кадри оприлюднені вперше. Володимир Цемах, ключовий свідок у справі збитого Boeing в перші хвилини на підконтрольній Україні території. Операція з його транспортування коштувала життя і здоров'я двох бійців Об’єднаних Сил. "Коли ми зняли з нього мішок, я зрозумів, що це не проста людина, бо він моментально все, що було навколо, всю зону відповідальності на КСП, він все собі змальовував", - розповідає парамедик екіпажу ПДМШ Степан Сірак.

Саме ця бригада парамедиків приводила до тями накачаного транквілізаторами, а тепер вже підозрюваного в організації атаки на малайзійський Boeing. "Він був не зовсім в адекватному стані, в нього якась кровотеча незначна була, і я його українською запитав: "Який у вас нормальний тиск?". Він мене не зрозумів, і тоді я запитав російською: "Какое у вас давление нормальное?" Він сказав "Я не знаю, я не знаю". Такий в нього стан був", - каже Сірак.

В операції з переправлення Цемаха на український бік було задіяно кілька підрозділів. Агенти перевели свідка через лінію фронту так віртуозно, що він навіть білі штани не забруднив. Йти до своїх вирішили в Мар'їнці. Цінну здобич мала зустріти армійська розвідка. Групу розвідників вів "кіборг" Олександр Колодяжний. Сашу смертельно поранила підступна протипіхотна міна.

"Йшов другим номером в групі, коли побачив, що Саша підірвався, я намагався йому допомогти, і мені також ногу відірвало", - розповів розвідник Дмитро Гержан. Гержан із позивним "Тритон" кинувся допомогти командирові. Але різкі рухи на мінному полі закінчуються фатально. Один крок вбік – і під "Тритоном" теж спрацювала міна.

Він самотужки відповз до своїх. Туди, де його могли забрати медики. Дмитра взяв на борт екіпаж першого добровольчого мобільного шпиталю. До своїх вони могли не доїхати. Противник отримав наказ знищувати усі "швидкі" в цьому районі, аби тільки замовчав "свідок для Гааги".

"Був перехват, і нам повідомили, що нашу машину "швидкої допомоги" на знищення. Саме в цей час вивозили полоненого, взятого в полон Цемаха. У них був наказ знищити його разом з нами", - пояснив член екіпажу ПДМШ Андрій Нечипорук.

Ймовірно, тому Цемах добре усвідомив: мовчання – це життя. Він мовчав про Boeing на суді. Мовчав у розмові із слідчими. Мовчав, коли піднімався на борт російського літака. А, тим часом, в інтернеті почали підчищувати YouTube-канали та акаунти, на яких вперше з'явилося відео, де Володимир Цемах зухвало зізнається, що допомагав ховати ракетну установку.

Не встиг свідок спуститися з трапу в Москві, як його одразу ж відправили на окуповану територію. З одного боку, аби не передавати його нідерландцям – бо офіційно так звана “ДНР” не існує, це територія України, у свідка український, а не російський, паспорт. Тож, Росія нібито не може видати українця з української території. З іншого – позбутися небезпечного свідка кремлівських злочинів у "ДНР" набагато простіше.

"Вся Європа розуміє, що він цінний свідок, то його відправлять до "Мотороли" з Кобзоном, скажімо так, або він буде десь перехований тепер надійно", - зазначає Сірак. Про необхідність видачі підозрюваного у катастрофі малайзійського Boeing заявляють не тільки в Нідерландах, а й у керівництві ООН. Тож не виключено, що мисливцям за свідками доведеться повторити свій маршрут. "Якщо б мені дозволили знову піти, я б знову пішов, аби доставити цю наволоч до України" , - запевняє розвідник "Тритон".
Джерело: ТСН.ua

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...