Хіти тижня. "Ця територія - її досить легко зайняти": Ексрадник Путіна назвав можливі час та місце вторгнення Росії до України

Висока ймовірність вторгнення РФ до України може виникнути після липня 2021 року. Про це в ефірі шоу "Право на владу" 6 травня заявив ексрадник президента Росії Володимира Путіна (2000-2005 рр.) Андрій Ілларіонов, передають Патріоти України.

"Починаючи з липня, коли закінчуються натовські маневри в Європі, і коли, можливо, буде добудований "Північний потік-2". А найбільш висока ймовірність - не гарантія, але ймовірність - виникає під час проведення маневрів "Захід-2021". Але я б ще хотів звернути увагу на місце: досить імовірно, це Північна Таврія. Це місце, де проходить русло Північно-Кримського каналу, який йде до Криму. Вже неодноразово російська сторона розгортає пропагандистську кампанію щодо гуманітарної катастрофи, що розвивається в Криму через те, що туди не надходить вода. Ця територія - її досить легко зайняти, і потім її дуже легко утримувати", - каже Ілларіонов.
Крім того, за його словами, що "це може забезпечити прісною водою Крим, там розташована Південноукраїнська атомна електростанція і низка інших електростанцій, які сьогодні забезпечують третину електроенергії України".
"Це означає третину економічного потенціалу країни. Крім того, самий захід - це Кінбурнська коса, біля якої відбувалося чимало битв в 18-19 століттях. Якщо там опиняться війська окупанта, тоді весь Дніпровсько-Бузький лиман виявиться замкненим. І тоді два найбільших порти України - Херсон і Миколаїв - разом з суднобудівними та судноремонтними заводами зупиняться. Якщо ж агресор зробить те, про що пишуть російські ЗМІ, а саме захопить 80-кілометрову смугу від Очакова до Одеси, то це реальна загроза втрати України виходу до Чорного моря", - додав ексрадник Путіна.
Водночас народна депутатка від "Слуги народу", голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук назвала подібні висловлювання залякуванням.
"Я вважаю, що це нерелевантна подача інформації. Якби тут серед нас був уповноважений Міноборони або ЗСУ, який би міг зараз пояснити людям, які проживають на південному напрямку, які хвилюються і чують такі слова і таку подачу інформації, тоді б я вважала, що це дискусія. Зараз це виглядає як елемент пропаганди. Я перепрошую, з усією повагою. Я дуже хотіла б, що коли ми подаємо щось щодо наступу Росії, ймовірного наступу, агресії, захоплення, відрізання від Чорного моря і так далі, ми маємо мати баланс. Бо наразі це не виглядає збалансовано - це виглядає лише як залякування. Маючи інформацію, яку подає нам Міноборони і штаб ООС, - вона не відповідає на сьогодні тій інформації, яку подає пан Ілларіонов", - зауважила Верещук.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...