Хіти тижня. Цілком очікувано: Спікер Путіна заявив, що "Россия готова "защищать" жителей Донбасса с российскими паспортами"

На тлі зростання напруженості навколо окупованої частини Донбасу в Кремлі дали зрозуміти, що російська влада буде "захищати" місцевих жителів, які отримали паспорти Росії. Російське інформаційне агентство "Новости" з посиланням на заяву спікера Кремля Дмитра Пєскова повідомило, що безпека і долі росіян, в тому числі на Донбасі, є особистим пріоритетом Путіна, передають Патріоти України.

Журналісти агентства звернулися до Пєскова з питанням про те, яким чином Путін відреагує на загрози жителям ОРДЛО з російськими паспортами в разі ескалації ситуації на Сході України. "Однозначно безопасность российских граждан, их судьбы являются безусловным приоритетом Российского государства и президента Путина лично", — заявив у відповідь спікер глави Кремля.

У той же час Пєсков додав, що наразі міркувати про конкретні дії Москви буде недоречно, зважаючи на небезпеку розпалювання напруженості навколо ОРДЛО. Журналісти зазначають, що протягом останніх двох років Росія активно веде компанію по видачі російських паспортів жителям окупованої частини Донбасу. Згодом Росія може використовувати цей фактор як причину і привід для введення армії на Схід України.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....