Хіти тижня. Тука розповів про реакцію ЗСУ на висловлювання Кучми у Мінську (відео)

Українські військові на Донбасі будуть відповідати на обстріли терористів "Л/ДНР" навіть у разі отримання наказу не стріляти у відповідь.

Георгій Тука

Таку думку в ефірі ObozTV висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука. Він прокоментував слова глави української делегації на переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми про те, що ЗСУ не повинні стріляти у відповідь на обстріли противника, передають Патріоти України.

Заступник міністра нагадав, що раніше вже були спроби заборонити ЗСУ відповідати на обстріли. "Але коли у наших хлопців є велика небезпека для їхнього життя, а я, наприклад, командир артилерійської бригади і маю наказ не відкривати вогонь, а мені по рації постійно йде доповідь моїх друзів, що їх там зараз знищують. Вибачте, я що нелюдь, що я буду дотримуватися цих наказів, щоб моїх братів знищили? Я звісно буду гатити, щоб припинити вбивство моїх друзів", – зазначив він.

На уточнююче запитання, ігнорували б українські військові наказ головнокомандуючого не відповідати на обстріли, Тука відповів: "Я в цьому переконаний".

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...