Хіти тижня. Тупицького добивають - Портнов безсилий: Скандального голову КСУ змусили передати повноваження заступнику, він позбувся держдачі та охорони

Державне казначейство заблокувало підпис відстороненого від посади голови Конституційного суду Олександра Тупицького, повідомив у Telegram екснародний депутат Сергій Лещенко, зазначають Патріоти України.

"Державне казначейство заблокувало його підпис. Також Тупицький позбавлений права розпорядження печаткою КС. Йому нічого не залишалося робити, як своїм же розпорядженням віддати печатку заступнику голови КС Сергію Головатому. В іншому випадку всьому КС погрожувала невиплата зарплати", - написав політик.

Таким чином, Тупицький позбувся кабінету, охорони, держдачі, права підпису і печатки.

"І Медведчук його не зміг ніяк захистити", - підсумував Лещенко.

Журналіст Юрій Ткачов у Мережі також зазначив, що голова КСУ вже офіційно передав свої повноваження судді Сергію Головатому.

"Зеленського можна привітати з благополучним здійсненням державного перевороту: голова Конституційного Суду Тупицький офіційно капітулював і передав повноваження, печатку та інші атрибути влади судді Сергію Головатому, лояльному Зеленському. Тупицький відсторонений від посади указом Зеленського. Конституція України не наділяє президента правом усувати суддів Конституційного Суду з одного боку, і з іншого - не передбачено відсторонення суддів Конституційного Суду указом президента. Таким чином, указ Зеленського є звичайним актом захоплення влади - кримінальним злочином, передбаченим ст.109 КК України", - зазначив Юрій Ткачов.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: