Хіти тижня. Турки обіцяють ударні темпи: Компанія Baykar за власні кошти збудує завод з виробництва своїх БПЛА в Україні та центр підготовки персоналу

Завдяки цьому турецька сторона зможе швидко збагачувати свої розробки передовими українськими ноу-хау в рамкпх поглибленої кооперації. Вже придбано в Україні землю під цей інвестиційний проект

Турецька компанія Baykar Defence побудує в Україні центр з тестування, навчання та технічного обслуговування Bayraktar TB2 та підприємство з дослідження, модернізації та виробництва безпілотників, зазначають Патріоти України.

Цех збирання БАК Bayraktar TB2 на заводі Baykar в ТуреччиніПро сучасний стан та реалізацію цих проектів під час проведення міжнародної виставки SAHA розповів в інтерв’ю Defense Express генеральний директор компанії Baykar Халук Байрактар.

За його словами, у новому сервісному центрі, який планують побудувати найближчим часом, українські військові будуть проходити підготовку та проводити обслуговування безпілотників Bayraktar TB2 Збройних сил України.

ЗСУ вже мають на озброєнні 12 БПЛА Bayraktar TB2 і планують придбати ще
"Роботи по створенню цього центру тривають в напрямі підписання контракту. Після чого ми дуже швидко побудуємо цей центр", - зазначив Халук Байрактар.

Іншим паралельним проектом є будівництво в Україні заводу з будівництва безпілотників Bayraktar на якому буде здійснювати дослідження, удосконалення та виробництво безпілотних платформ.

Проект майбутнього заводу Baykar Defence з виробництва БПЛА в Україні
Проект майбутнього заводу Baykar Defence з виробництва БПЛА в Україні

"Цей план також реалізується зараз - він на порядку денному й ми рухаємося вперед", - відзначив очільник Baykar.

Виробництво сучасних БПЛА від Baykar Defence це високотехнологічний процес
За його словами, обидва ці проекти фінансуються виключно турецькою стороною і є інвестиційними. При цьому вже вдалося визначитися з земельною ділянкою для подальшого будівництва в Україні.

"Реалізація і центру, і підприємства буде повністю забезпечена за рахунок компанії Baykar. І це буде 100% інвестиція. Землю під цей проєкт ми вже придбали й рухаємося далі", - наголосив Халук Байрактар.

Міністр оборони Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір
Нагадаємо, про проект майбутнього будівництва в Україні заводу з виготовлення турецьких безпілотників вперше стало відомо в середині минулого року. Відповідний Меморандум між Міністерством оборони України та Директоратом оборонної промисловості Туреччини й Рамкова військова угода між Кабміном України та Урядом Турецької Республіки були підписані наприкінці 2020 року.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...