Хіти тижня. "Тут немає України": Нардепка від "Слуги народу" розгромила ініціативи Мюнхенської безпекової конференції по Донбасу

Оприлюднений на Мюнхенській безпековій конференції план з 12 кроків по мирному врегулюванню на Донбасі не узгоджений з офіційним Києвом і суперечить позиції України.

Про це заявила в ефірі ObozTV народна депутатка України від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, коментуючи документ, передають Патріоти України.

"Я б хотіла побачити реакцію Офісу президента на такий план припинення війни в Україні, оскільки я бачу по прізвищах, що тут офіційних представників від України немає серед розробників. Нічого про нас без нас!" – заявила Верещук.

За її словами, підписанти документа від України Василь Філіпчук, Олександр Чалий і Олексій Семеній були уповноважені офіційним Києвом.

"Якщо це була громадська ініціатива, нехай так і скажуть – ми експерти, які не виражають позицію України. Зараз виглядає так, що тут є Україна, але я не бачу тут офіційної України. Якщо ми прочитаємо ці 12 пунктів, тут є багато питань щодо офіційної позиції, яка сьогодні є і ніким не була спростована", – підкреслила нардепка.

"Мені це дуже не подобається. Я чула, що такий документ готується, але не бачила його на власні очі. Я бачу фразу "пропозиція містить кроки, які підтримуються всіма сторонами". Якими усіма сторонами? Україна підтримує кроки, які, наприклад, будуть спрямовані на відновлення співпраці з Росією без відновлення Україною суверенітету над Кримом? Перепрошую, ми такого не казали!" – додала вона.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...