Хіти тижня. У Держдепі США відповіли на план Зеленського по війні на Донбасі

США поки що не мають позиції з приводу розширення «нормандського формату».

Остання зустріч «нормандської четвірки» у Берліні, 19 жовтня 2016 року. Фото: Рейтерс.

США поки не мають офіційної позиції з приводу розширення "нормандського формату" переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Про це заявила офіційний представник Державного департаменту США Ванесса Екер, передають Патріоти України.

За її словами, поки не всі учасники переговорів згодні на цей крок. "Російський уряд наразі відмовляється від цієї пропозиції, проте Україна його повністю підтримує. Також як і Франція з Німеччиною. Ми хочемо працювати з Росією над цим, і ми робимо це в тісній координації з Україною", - сказала Екер, додавши, що США продовжать співробітництво і партнерство з новим керівництвом України.

Раніше майбутній президент країни Володимир Зеленський і його команда неодноразово заявляли, що відновлення "нормандського формату" є одним з ключових моментів в питанні Донбасу.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...