Хіти тижня. У Епіфанія прокоментували заклик РПЦ в Україні до Варфоломія відкликати Томос

Для відкликання Томосу про автокефалію Православної церкви України немає жодних підстав, як би цього не прагнули у Кремлі.

У Православній церкві України відреагували офіційним коментарем стосовно заяви синоду Московського патріархату в Україні. Про це повідомляє прес-служба Київської митрополії Української православної церкви, передають Патріоти України.

«Для відкликання Патріаршого та Синодального Томосу про автокефалію Православної церкви України немає жодних підстав, як би цього не прагнули у Кремлі і не ретранслював такі думки Московський патріархат в Україні», — йдеться в повідомленні.

Також, певні проросійські ЗМІ інформують про конфлікти, пов’язані з переходом громад, проте, є очевидним, що це не масові, а штучно створені конфлікти Російською Церквою в Україні.

У ПЦУ наголосили, що Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній неодноразово наголошував, що об’єднання українського православ’я повинно відбуватися мирно, без насильства, на Євангельських засадах любові. Події останніх місяців засвідчили, що рішення про перехід до єдиної Помісної української православної церкви ухвалюються абсолютною більшістю голосів вірян, а сам процес церковного об’єднання є мирним і реалізовується згідно чинного українського законодавства.

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...