Хіти тижня. У хід пішли балістичні ракети: Вірмени скаржаться, що ​Азербайджан б'є по житлових районах столиці Нагірного Карабаху і мостах невизнаної республіки (відео)

Азербайджан повною мірою користується своєю перевагою у озброєннях. Адже військовий бюджет країни перевищує доходи по державим бюджетам Вірменії і невизнаної республіки разом узятих у кілька разів

Між Азербайджаном і Вірменією тривають військові дії, які спалахнули через загострення конфлікту навколо Нагірного Карабаху. Азербайджан завдав удари по житлових районах Степанакерта і мостам. Про це написав у Facebook представник міністерства оборони республіки Арцрун Ованнісян, зазначають Патріоти України.

"У Степанакерті є багато пошкоджень цивільної інфраструктури, поранені. Постраждала Рятувальна служба (будівля МНС, - ред.), - пише він, додавши, що постраждало багато мирних жителів.
Як повідомляє Telegram-канал "Військовий інформатор", ВС Азербайджану також почали наносити удари по мостам, які з'єднують НКР (Карабах) і Вірменію.

Зокрема, ударом оперативно-тактичного комплексу був знищений маршрут, який зв'язував Нагірний Карабах з Вірменією. - Армія Азербайджану знищила міст через річку Акарі, який знаходився на трасі між Степанакертом ("столиця" невинної республіки) та містом Горіс на території Вірменії.

Ракета ОТРК LORA

Для удару, відео якого з’явилось у мережі, був використаний оперативно-тактичний комплекс невизначеного типу.

З огляду на доступне зображення ракети перед ударом, її можливо ідентифікувати як ракету ізраїльського комплексу LORA, який був вперше продемонстрований Баку у 2018 році.

Інший варіант - спільна розробка Китаю та Білорусі - ракета М20 для комплексу "Полонез", який також знаходиться на озброєнні армії Азербайджану, проте про закупівлю саме цих ракет повідомлень не було.

ракета М20 для комплексу "Полонез"

Враховуючи гірську місцевість регіону виведення з ладу таких об’єктів, як мости може мати вкрай негативні наслідки для логістики бойових дій з боку Єревану.

Міст через річку Акарі має доволі вагоме стратегічне значення

До того ж міноборони Азербайджану повідомляло, що вірменські війська відчувають брак боєприпасів та палива, зокрема і через постійні удари з безпілотників та іншого високоточного озброєння.

Нагадаємо, що війна між Азербайджаном та Вірменією за Нагірний Карабах розпочалась 27 вересня. Сторони вже оголосили вагомі втрати одна одної, які сумарно наближаються до декілька сотень одиниць військової техніки та озброєння та декілька тисяч військових.

"Найцінніше, що мають наші Збройні сили": ЗСУ запустили процес ротації військових частин на лінії фронту, - Сирський

субота, 30 березень 2024, 9:40

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський наголосив на важливості процесу ротації військових частин на лінії фронту для збереження життя українських військовослужбовців та відновлення їхньої боєздатності. Про це він сказав в інтерв'ю "У...

"Росіяни хочуть мати "козирний" засіб": Атака "Цирконів" на Київ може повторитися, але масованого удару не буде, - експерт

субота, 30 березень 2024, 9:07

Російські терористи можуть знову атакувати Київ ракетами "Циркон", однак масованого удару найближчим часом не буде. Адже у країни-агресора немає достатньої кількості цих ракет. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна" передають Патріоти України. На дум...