Хіти тижня. У "корпусів" "ЛДНР" за два з половиною тижні перемир'я величезні втрати, - українська розвідка

В угрупованнях "ЛДНР" фіксуються масові випадки самогубств, вживання наркотиків і алкоголю.

На Донбасі вже два з половиною тижні триває великий режим перемир'я. Незважаючи на це, "корпуси" "ЛДНР" зазнають втрат. Про це йдеться в повідомленні розвідки ЗСУ, яке оприлюднила на своїй офіційній сторінці в Facebook прес-служба Операції об'єднаних сил, передають Патріоти України.

Розвідка запевнила, що українські військові повністю виконують режим перемир'я, який триває на Донбасі з 27 липня. Проте, бойовики зазнають втрат. Так, за даними військових, за два з половиною тижні перемир'я 9 бойовиків загинули, ще 15 отримали поранення. Причини смертей небойові. Це в основному необережне поводження зі зброєю, підриви на невідомих пристроях і ДТП.

У штабі зазначили низький морально-психологічний стан бойовиків. В угрупованнях "ЛДНР" фіксуються масові випадки самогубств, вживання наркотиків і алкоголю, дезертирство. Військові також запевнили, що, незважаючи на перемир'я, мають намір давати відсіч бойовикам в разі загрози для своїх військових, а також при спробі захоплення українських територій. Варто зазначити, що перемир'я на Донбасі розпочалося 27 липня. Домовленість про нього була досягнута на мінських переговорах. Українська громадськість насторожено поставилася до угоди, побоюючись, що РФ може її використовувати для захоплення нових територій.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...