Хіти тижня. У Кремлі підвищують ставки? Пєсков цікаво висловився про зустріч Путіна із Зеленським

Після заяви екс-президента Казахстану про намір організувати особисту зустріч президентів України і РФ Володимира Зеленського й Володимира Путіна, речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що українська сторона має зробити для цього підготовчу роботу.

Дмитро Пєсков. Фото: 24СМИ.

Президент РФ Володимир Путін готовий до переговорів із президентом України Володимиром Зеленським, проте без змістовного порядку денного така зустріч не буде продуктивною. Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи ініціативу експрезидента Казахстану Нурсултана Назарбаєва організувати зустріч глав України і РФ, повідомляють Патріоти України.

"Ми традиційно вдячні Назарбаєву й високо цінуємо зусилля наших казахстанських партнерів, зусилля Нурсултана у плані налагодження російсько-українських відносин. Ви знаєте, що президент Путін є прихильником реанімації відносин, але зробити це неможливо без взаємності з боку Києва", – зазначив Пєсков.

За його словами, президент РФ готовий до потенційної зустрічі з українським колегою. "Путін сам говорив, що він ніколи не відмовляється від таких зустрічей і від цієї теж, але вважає, що зустріч заради зустрічі матиме мало користі, вона має бути добре підготовленою. Ми зараз усі концентруємося на підготовці зустрічі в нормандському формат", – сказав спікер Кремля.

Він висловив думку, що є "великі резерви" для підготовки зустрічі Путіна й Зеленського, проте у Кремлі чекають підготовчої роботи від Києва. "Є розуміння, якого досягнула контактна група в Мінську, і низка зобов'язань, узятих на себе українською стороною", – додав Пєсков.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: