Хіти тижня. У ОБСЄ нарешті "побачили": Росія перекинула на Донбас військовий "Зоопарк" (фото)

Радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби призначений для розвідки позицій вогневих засобів противника.

Комплекс "Зоопарк-1". Фото: InformNapalm.

Під Донецьком біля селища Горлівка спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ зафіксували російську станцію артилерійської розвідки і цілевказання 1Л259, яка входить до складу комплексу "Зоопарк-1". Про це йдеться в звіті місії за 16 квітня. В ОБСЄ зазначили, що і раніше фіксували цю російську бойову техніку на Донбасі, передають Патріоти України.

Так, в серпні 2016 року Головне управління розвідки України повідомило, що на західній околиці Горлівки терористи розмістили два комплекси радіолокаційної розвідки "Зоопарк-1". Волонтери InformNapalm тоді отримали фотодокази знаходження "Зоопарку" на території України.

Радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби призначений для розвідки позицій вогневих засобів противника (РСЗВ, артилерійських і мінометних позицій, пускових установок тактичних ракет і комплексів ППО та ін.), розрахунку траєкторії снарядів і ракет, коригування вогню дружніх вогневих засобів, стеження за повітряним простором і контролю за безпілотними літальними апаратами.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: