Хіти тижня. "У приватних розмовах кажуть - катастрофа": У Росії готуються ло "пекельних" санкцій, які може ввести Захід

В уряді Росії провели серію нарад щодо готовності окремих секторів російської економіки до санкцій, які будуть введені в разі нападу на Україну. Про це повідомляє The Bell з посиланням на джерела, близькі до уряду, передають Патріоти України.

Наради проводив перший віцепрем’єр РФ за підсумками стрес-тестів («навчань») російських компаній і системно значущих банків (до списку входить 13 російських фінустанов). Обговорювалося можливе відключення Росії від системи SWIFT, а також заборона на постачання програмного та іншого високотехнологічного обладнання.

Свої доповіді озвучили представники реального і фінансового сектора економіки, а також інфраструктурних компаній, зокрема «Пошти Росії», «Аерофлоту» і «РЖД». Раніше російські ЗМІ писали, що подібні «навчання» з відключення IT-інфраструктури від підтримки Microsoft, Nvidia, VMware, SAP та інших компаній проводилися в банку «Сбєр».

“Звітують всі бадьоро, але в приватних розмовах кажуть — катастрофа», – сказав один зі співрозмовників видання. Інше джерело пояснило, що при введенні санкцій на конвертацію рубля в долар, євро або британський фунт у банків Росії точно буде проблема з рефінансуванням зовнішнього боргу.

Щодо інфраструктури, то тут РФ покладається на китайських підрядників. «На Huawei конкретно ніхто не наполягає, але це рекомендація, яку варто враховувати в поточних умовах», – додало джерело з великого державного банку.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...