Хіти тижня. "У російської техніки, що рухається до кордону з Україною, замальовано номери": Експерт звернув увагу на деякі нюанси публікацій у мережі

Український військово-політичний оглядач і блогер Олександр Коваленко, відомий як "Злий одесит", проаналізував фото- та відеосвідчення пересування бронетехніки Міноборони РФ до західних кордонів Росії, зокрема, до кордону з Україною, й звернув увагу на деякі важливі закономірності, передають Патріоти України.

"Дедалі більше з'являється бойових одиниць з зафарбованими тактичними знаками і номерними знаками. Це насторожує тим, що якби Росія і справді переслідувала виключно мету "гри м'язами" і вчинення психологічного тиску, то зафарбовувати тактичні знаки на сотнях одиницях техніки було б ні до чого", - написав Коваленко у суботу, 3 квітня 2021 року.

Зокрема, він навів узятий з відкритих джерел відповідний запис із сибірської Тюмені. "У більшості виникає питання, що цікавого у відео з ешелоном військової техніки, знятому аж в Тюмені, а не де-небудь під Ростовом. А цікаво те, що велика частина ББМ в цьому рухомому складі - з зафарбованими тактичними знаками. Не зафарбовано лише деякі САУ і не бойовий транспорт. Просто питання: навіщо десь під Тюменню зафарбовувати всі розпізнавальні знаки на ББМ? Відповідь, впевнений, кожен з вас знає сам", - наголошує аналітик.

При цьому "російська наглядова машина жодним чином не блокує і не забороняє публікацію цих матеріалів в соціальних мережах", звертає також увагу Олександр Коваленко. "Тобто, в країні, де за репост або навіть лайк, статті проти Путіна або чинної влади, тобі загрожує реальний термін ув'язнення, вільно публікуються відео з переміщенням сотень одиниць військової техніки? Та де там!

Крім того, російські ЗМІ, журналісти, а також так звані "воєнкори", які є кадровими офіцерами підрозділів МО РФ, так само публікують ці відео. М'яко кажучи, в будь який інший час їх за це же давно відправили б "на підвал", розстрілявши на сходинках по спуску вниз, в зас*яних онучах, як вчинили із багатьма з них за часів обожнюваного Лаврентія Павловича. Крім того, помітили ви чи ні, але практично усі відео, які публікуються з того боку, мають музичний супровід ура-патріотичного характеру", - підсумовує оглядач.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...