Хіти тижня. У США проаналізували військову міць армії Путіна: Що загрожує Україні

Росія у випадку поновлення військового вторгнення в Україну не зможе навіть наблизитися до берегів Дніпра, переконані експерти.

Фахівці зі США оцінили потенціал російської армії та сценарії нападу на Україну. Згідно з їхніми прогнозами, війська Путіна не зможуть продовжити окуповувати нові території України. Росія у випадку поновлення військового вторгнення в Україну не зможе навіть наблизитися до берегів Дніпра. Про це йдеться у звіті американського аналітичного центру RAND, передають Патріоти України.

Як американські аналітики оцінюють міць армії РФ

  • Згідно з даними аналітиків RAND, здатність армії Путіна відправляти війська за кордон значно зменшилась після розвалу Радянського Союзу.
  • Наразі "експедиційний" потенціал російських військових становить лише 30% від потенціалу, який був у радянській армії, а потенціал Сухопутних військ – всього 20%.
  • Кількість літаків російської військової транспортної авіації скоротилася з 500 до 100 одиниць, а кількість десантних кораблів – з 80 до 20. Кількість танків, які можна транспортувати – з 603 до 203.

Чи зможе Росія продовжити окупацію України

  • Аналітики RAND вказують на високий мобільний потенціал саме Південного та Західного військових округів Росії, у "сфері відповідальності" яких перебуває Україна.
  • Також на кордоні з Україною Кремль продовжує активно розвивати свою військову інфраструктуру. Зараз там на постійній основі дислокуються 20-та та 8-а армії.
  • Водночас навіть маючи можливість виставити близько 215 батальйонних тактичних груп, РФ ніколи не зможе кинути їх проти України. Все через неможливість захистити інші стратегічні напрямки.
  • Якщо Росії вдасться перекинути в Україну угруповання чисельністю 130 – 150 тисяч військових, цього може вистачити лише для нанесення значних втрат з'єднанням і підрозділам ЗСУ.
  • Однак про "ефективну" окупацію навіть Лівобережної України не може йти мови. У RAND вважають, що такої кількості військової сили вистачить хіба що для контролю над великим містом-мільйонником, на кшталт Харкова.
  • Крім того, призовники складають значну частину російських збройних сил, але існують політичні обмеження щодо їх використання для бойових дій.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...