Хіти тижня. У США розповіли про плани Кремля і Білого дому на український Донбас

Росія прагне переконати Вашингтон дати їй свободу дій в Україні, тоді Москва не буде заважати Вашингтону в подоланні режиму Ніколаса Мадуро у Венесуелі.

Стівен БланкВашингтону також пропонується поновити переговори стосовно режиму контролю над озброєнням і продовжити дію угоди START. Про це заявив дослідник американського центру Стівен Бланк, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Бланк стверджує, що тепер, говорять росіяни, коли слідство спецпрокурора США Роберта Мюллера довело відсутність змови між передвиборчою кампанією Трампа та Росією, президент США має можливість для покращення відносин з Росією. Проте він різко критикує такий підхід.

"Пам'ятаймо, що російські збройні сили, включаючи так званих сепаратистів, які насправді є помічниками Москви в Україні, вдерлися до Криму і Донбасу. Вони також провели найбільш відверту агресію з часу вторгнення Саддама Хусейна до Кувейта", – повідомив дослідник американського центру Стівен Бланк.

Аналітик переконаний, що через порушення Росією угоди з нерозповсюдження ядерної зброї, просто подовження дії START – не в інтересах США.

"У Венесуелі ж основну проблему становлять кубинські, а не російські сили. Також розслідування Мюллера виявило масштабні спроби Росії втрутитись до політики в США, що не сприяє відновленню двосторонніх відносин", – додав Стівен Бланк.

Бланк стверджує, якщо Україну буде зруйновано, це зашкодить довірі до США в Європі та не зупинить зусилля Москви, що зашкодить Західним демократіям.

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....