Хіти тижня. У силовиків полетіли стільці: В Інгушетії влаштували народне повстання проти Чечні (фото, відео)

Під час мітингу відбулися зіткнення між учасниками акції та співробітниками правоохоронних органів.

Мітинг в Інгушетії. Фото: Кавказский узел.

В Інгушетії близько 50 тисяч жителів Магаса масово вийшли на мітинг проти зміни закону про референдум і з вимогою відставки керівництва республіки. Про це повідомив глава правозахисної організації "Машр" Магомед Муцольгов, передають Патріоти України із посиланням на"Кавказский узел".

Протести почалися вранці 26 березня. Зазначається, що за ніч і ранок правоохоронні органи тричі спробували розігнати протестувальників проти законопроекту "Про референдум у Республіці Інгушетія". Під час мітингу також відбулися зіткнення між учасниками акції та співробітниками правоохоронних органів.

Сам законопроект про референдум внесли в Народні збори Інгушетії після спроби Муцольгова ініціювати всенародне голосування проти угоди про кордон із Чечнею, яка передавала землі Інгушетії сусідній республіці.

Муцольгов повідомив, що вранці 27 березня учасники мітингу ухвалили рішення розійтися, щоб "не допустити кровопролиття". Він додав, що влада республіки пообіцяла узгодити нову акцію, яку планується провести на тій же площі в Магасі через п'ять днів.

Однак після закінчення акції, повідомляє Znak, протестувальники перекрили ділянку федеральної траси Ростов-на-Дону – Баку і продовжили сутички з поліцією, кидаючи в правоохоронців пляшки. Як написав у Twitter опозиційний російський політик Олексій Навальний, у Магасі намагаються закрити доступ в інтернет.

"Подивіться, що зараз в Інгушетії відбувається. Не дивно, що оператори "великої трійки" блокують там інтернет", – зазначив він.

"Вмикайте терміново зомбі-ТВ, там розкажуть знову про "погану" Україну!" – прокоментував український журналіст Роман Цимбалюк.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...