Хіти тижня. У Зеленського після "жартів" про тарифи поменшало? Чергова соціологічна установа оприлюднила рейтинг політпартій на виборах до парламенту

5-відсотковий прохідний бар'єр мають великі шанси подолати партія "Європейська Солідарність" (7,9%), "Опозиційна платформа - За життя" (7,7%), "Батьківщина" (7,2%).

На дострокових виборах 21 липня у Верховну Раду можуть пройти шість політичних партій, лідирує партія "Слуга народу". Про це свідчать дані опитування, проведеного центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс", передають Патріоти України.

Згідно з результатами соцопитування, лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 42,6% серед усіх опитаних виборців. Також долають 5-відсотковий прохідний бар'єр партія "Європейська Солідарність" (7,9%), "Опозиційна платформа - За життя" (7,7%), "Батьківщина" (7,2%).

При цьому певні шанси пройти в парламент мають партія "Сила і честь", яку готові підтримати 4,2% респондентів, і "Голос" з 4,1% підтримки виборців. За партію "Громадянська позиція" готові віддати свої голоси 2,4%, за Радикальну партію - 1,8%. "Свободу" - 1,3%. Рейтинг інших партій 1% і нижче.

Дослідження проводилося 29 травня - 6 червня. Було опитано 4000 респондентів, статистична похибка вибірки склала +/- 1,6%.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...