Хіти тижня. "У Зеленського, в принципі, вибору не лишилося": Нардеп Ар'єв про можливу видачу Коломойського правосуддю США

Якщо президент України фактично піде на співпрацю з американським слідством, то це може стати для нього пом'якшувальною обставиною.

Якщо президент Володимир Зеленський не піде на співпрацю зі слідством США щодо олігарха Ігоря Коломойського, то наслідки цього для України та для її іміджу можуть бути руйнівними. Про це в ток-шоу "Ехо України" заявив народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Володимир Ар’єв, передають Патріоти України.

"У Зеленського сьогодні, як в одного з теж кінцевих бенефіціарів тих, хто отримував кошти з однакової схеми відмивання грошей із "ПриватБанку", є дуже мало можливостей для люфту. Або він разом із Коломойським так само іде по "Акту RICO", або він використовує можливість того, що Коломойський сам зізнавався, і є інформація, що він є громадянином Ізраїлю і Кіпру, і в мене є навіть копія ізраїльського паспорта Коломойського… І це підстава для позбавлення громадянства України. Це якщо в нього один вихід і видача безпосередньо громадянина Коломойського на вимогу американського правосуддя", - сказав Ар'єв.

Він зауважив, що таким чином Зеленський фактично піде на співпрацю з американським слідством, що може стати для нього, в принципі, пом'якшувальною обставиною.

"Але якщо він цього не робить, то Україна стає країною, в якій президент і один із найбільших пограбовувачів, за версією американського правосуддя, – вони за єдино, і ми стаємо фактично країною, в якій керує державою людина, пов’язана безпосередньо із найбільшим злочинцем. Тобто країна з великими небезпеками й злочинним конгломератом при владі. І наслідок цього – ми вже бачили, як це відбувалося за часів Януковича. Наслідки цього для країни та для її іміджу можуть бути руйнівними. Тому зараз у Зеленського, в принципі, вибору то і не лишилося", - додав Ар'єв.

Джерело: Прямий

Новим командувачем ОК "Південь" став випускник Військового коледжу армії США: Що про нього відомо

вівторок, 16 квітень 2024, 20:42

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відрекомендував особовому складу оперативного командування "Південь" ЗСУ нового командира – бригадного генерала Геннадія Шаповалова. Про це пресслужба ОК "Південь" пов...

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...