Хіти тижня. Україна дала "коридор": Як тікав "директор" Молдови олігарх Плахотнюк з Кишиневу, стали відомі подробиці

Варто зазначити, що добросусідські зв'язки з Молдовою, а також ефективне спільне протистояння з "гібридною" загрозою з Придністров'я багато в чому офіційному Києву вдавалося реалізовувати завдяки саме цій людині. Єдиному олігарху 4-мільйонної сусідки

Глава Демократичної партії Молдови та донедавна "тіньовий господар" країни Влад Плахотнюк у п’ятницю залишив країну через Придністров’я, а згодом через Одесу та Київ виїхав до Лондона, зазначають Патріоти України.

Про це повідомляють "Українська правда" з посиланням на джерела у правоохоронних органах. "У суботу вранці з Києва полетів до Лондона", - стверджує анонімний офіцер.

Вночі прес-служба Демпартії підтвердила, що Плахотнюк виїхав з Молдови за кордон "на кілька днів до своєї родини". У повідомленні партії не уточнили, куди саме вирушив лідер політичної сили.

Пізно ввечері 14 червня відразу після оголошення про відставку попереднього уряду з аеропорту Кишенева вилетіло п’ять чартерних літаків. Молдовські ЗМІ припускали, що на одному з них країну покинув і Влад Плахотнюк.

Однак джерела телеканалу стверджують, що Плахотнюк покинув Молдову не літаком, а автомобілем, відразу після засідання політичної ради Демпартії.

Він нібито виїхав через територію невизнаного Придністров’я, звідки прибув до Одеси, де на нього чекав приватний літак. Цю інформацію телеканалу підтвердили одразу декілька джерел. Родина Влада Плахотнюка проживає у Швейцарії.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...