Хіти тижня. "Україна до цього не готова!": Пушилін розповів, куди рухається "ДНР"

За словами ватажка псевдореспубліки, подальші кроки для виконання "Мінська" нібито повинна робити тільки Україна.

Глава угруповання "ДНР" Денис Пушилін заявив, що вважає "ідеальним варіантом" входження окремих районів Донецької та Луганської областей до складу Росії на правах федеративного (федерального) округу, передають Патріоти України.

Як повідомляють сепаратистські ЗМІ, про це він заявив під час спілкування з "російською інтелігенцією" в Москві. "Перед нами стоїть одне завдання — максимальна інтеграція в російський простір. В ідеалі — увійти до складу Росії на правах федеративного округу", — сказав Пушилін.

Водночас він дав зрозуміти, що не відмовляється від Мінських домовленостей. За словами Пушиліна, подальші кроки для виконання "Мінська" повинна робити тільки Україна, а не угруповання "Л/ДНР", які підтримує Росія.

Хоча в Комплексі заходів щодо виконання "Мінська" написано, що, наприклад, припинення вогню, відведення озброєння і обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" виконують обидві сторони. "Там прописано, що саме повинна виконати Україна. Це стосується зокрема питань обміну полоненими, амністії і всього іншого", — стверджує глава "ДНР".

Також Пушилін заявив, що перед поверненням Києву контролю над ділянкою українсько-російського кордону на Донбасі він чекає закріплення українською владою так званого особливого статусу ОРДЛО. "До цього повернення кордону повинні бути виконані всі інші умови: у нас мають бути наші правоохоронці, наші силові структури (народна міліція. — Ред.), можливість закріплення транскордонного співробітництва з Росією та договірних відносин між нами й Україною", — сказав він, додавши, що "Україна до цього не готова".

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...