Хіти тижня. "Україна недобросовісно намагається задіяти механізми вирішення спорів для досягнення політичних цілей": На Росії вибухнули істерикою через позов України в Гаазі

Росія заперечує наявність міждержавного спору з Україною щодо застосування і тлумачення міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Міжнародний суд ООН

Про це йдеться в офіційній заяві Департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ РФ, де уточнюється, що 3-7 червня в Міжнародному суді ООН в Гаазі відбудуться усні слухання, передають Патріоти України.

"У ході слухань сторони представлять аргументи щодо наявності у Суду юрисдикції для розгляду міждержавної судової справи. Ми заперечуємо наявність спору між двома країнами за згаданими конвенцій в принципі і маємо намір обгрунтувати той факт, що Україна недобросовісно намагається задіяти механізми вирішення спорів для досягнення політичних цілей", – йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ стверджують, що звинувачення Києва нібито не мають відношення до жодної з конвенцій. Російські представники збираються привести "інші юрисдикційні заперечення". Зокрема, у відомстві заявили, ніби Україна не готова виконати обов'язкові процесуальні умови, які мають бути дотримані до звернення в Міжнародний суд ООН.

"Україна не намагалася сумлінно вирішити розбіжності з Росією шляхом переговорів або арбітражу. Вона також проігнорувала необхідність попереднього звернення до Комітету з ліквідації расової дискримінації, який було створено відповідно до Конвенції 1965 року для вирішення міждержавних суперечок", – поскаржилися в департаменті.

Росію на слуханнях представлятиме посол з особливих доручень МЗС Дмитро Лобач і уповноважений з прав людини Георгій Лук'янцев.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...