Хіти тижня. "Україна перед зустріччю в "нормандському форматі" здає всі позиції", - політолог

Влада звільняє проукраїнських чиновників. Паралельно йде наступ на волонтерів та незалежні ЗМІ.

Віктор Таран. Фото: Укрінформ.

Перемовини з Росією про транзит і прямі поставки газу стали запорукою зміни керівництва стратегічних компаній НАК "Нафтогаз" та НЕК "Укренерго". Про це заявив політолог Віктор Таран, коментуючи заяву міністра енергетики і захисту навколишнього середовища Олексія Оржеля щодо політичного рішення по зміні керівництва стратегічних компаній, передають Патріоти України.

"Україна перед зустріччю в Нормандському форматі здає всі позиції. Є сподівання, що через такі поступки отримає кращі переговорні умови. Відставка спрямована на всіх проукраїнських чиновників. Їх останнім часом звільняють. Паралельно йде наступ на волонтерів, незалежні ЗМІ. Триває комплексна атака", - каже Таран.

Росія звільнила моряків та режисера Олега Сенцова, але невідомо, що попросила взамін, зазаначив експерт. "Ймовірно, ціною питання стало звільнення проукраїнського менеджменту, який був найуспішнішим у боротьбі з Росією на державному фронті. Не може бути співпадінням звільнення проукраїнських чиновників", - підкреслив політолог.

Підписання відмови України від компенсації в розмірі $2,8 мільярда за рішенням Стокгольмського арбітражу передбачає кримінальні наслідки. "Однозначно буде подання в правоохоронні органи за зраду національних інтересів та перевищення повноважень. Далі все встановлюватиме суд і слідство", - резюмував Таран.

Джерело: Gazeta.ua

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...